sofiakindbergs.blogg.se

2013-10-28
18:19:25

Pyssel i stormen
Till alla er som älskar ljus och mys såhär i det ruggiga höstvädret.
 
Jag köpte tre söta och enkla koppar på Heart for people för ca 5:- styck, hittade vekar på Panduro och man kan även hitta stearin där. Men så långt tänkte inte jag så när jag kom hem tände ja ungefär 30 värmljus som jag droppade ner i kopparna.
Jag blev ganska nöjd men sen trillade jag in på TGR där jag hittade en slags spetstejp för nästan ingenting som jag satte runt kanterna. NU är jag nöjd och rekommenderar er alla att göra egna "koppljus".
 
Mys på i höststormen.
 
 

2013-10-28
17:51:00

Pyssel i stormen
STORM!!
Eftersom jag har jobbat natt  i en vecka nu och har en veckas ledighet framför mig så hade jag tänkt vända på dygnet genom att gå upp vid halv ett för att sticka till Heart for people och hjälpa till några timmar men jag sov rätt igenom alarmet och vaknade klockan tre istället. Lite tråkigt med det är ju ändå galet väder ute så jag får sticka dit imorn istället.
 
Så istället för att fynda och hänga med härliga människor så har jag fotat mina fina secondhandfynd och pyssel.
Check it out!
 
Detta är en lampskärm som jag köpte för ca 15:-
Den hade ett ljusrosa matereal från början så jag köpte lite blått och grönt garn på Panduro som jag bara har virat från "topp till tå" och kors och tvärs.
Sen tyckte jag övre biten va lite ful så jag flätade en bit och sydde fast med sytråd.
Jag är rätt nöjd men måste hitta en lampa att stätta skärmen på :)
 

2013-10-27
04:22:00

Läcker sida med nåt för många smaker
Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag trillade in på denna grymma inredningsshop men I LOVE IT!
Priserna är ok för det mesta med det finns grejer för folk med lite fetare plånböcker också. 
Och för oss som kan bli osäkra på om en pryl kommer passa in i vårt hem så står det inredningstips vid sidan om varje bild.
Superbra!
Gå in och kika! jag gillade verkligen många fina tavlor och lampor. 
 
 
WWW.REFORMASTHLM.SE

2013-10-21
13:53:00

För er som älskar secondhand lika mycket som mig
Här i Göteborg finns väldigt många butiker att fynda loss i och jag har så klart hittat några favoriter men har fortfarande massor av guldkorn kvar att undersöka :)
Men tänkte tipsa för er som vill gå till ställen som har stort utbud och bra priser.
 
Min absoluta favorit är självklart Connect Churchs egen second hand "Heart For People" som får inte.  galet mycket nya prylar varje dag. De har till och med en avdelning som heter Vintage där de har sorterat in de där riktigt coola gamla retrofynden. Gamla koffertar, snygga femtio/sextiotalsklänningar, grammofonskivor och massa annat.
 
Hear for people jobbar med mycket annat än bara secondhandbutiken. De pengar de får in går till arbeten med andra organisationer och nätverk som vill nå ut till familjer i kris, ensamstående föräldrar och kvinnor som tvingats till prostitution.
De sträcker sig även utanför Sverige. I Uganda arbetar de med organisationen Watoto som b.la hjälper föräldralösa barn. Gå in på www.watoto.com och kika. Till våren kommer en egen hemsida att lanseras för Heart for People där ni kan läsa ännu mer om deras arbete. Dra dit och kolla läget! De har öppet mån: 15-18 ons:15-18 och lör: 10-14 och man an lämna in saker varje dag.
 
[email protected]
 

Så mitt andra tips är det traditionella Myrorna vid Järntorget. Flera våningar av ändlösa fynd. Ta en korg direkt när ni går in för ni kommer få med er någonting vare sig ni vill eller ej :)
Sist gång jag var där hittade jag en superfin röd läderask för bara 15:- så fin!
 
Myrorna har ett trettiotalbutiker i hela Sverige och har ca 350 anställda. De har ungefär lika många praktikanter/volontärer som jobabr hos dem. Det överskott som genereras från Myrornas försäljning går till olika projekt som Frälsningsarmén håller i . B.la dagcenter för hemlösa.
 
Butiken ligger på Järntorgsgatan 10 och har öppet mån-lör.
 

Mitt sista tips för dagen är om ni kanske är mer sugna på att fynda kläder. Då borde ni dra till Linnégatan och kika in på Emmaus. De finns även på Backaplan men den butiken har jag inte hunnit besöka ännu så skriv gärna vad ni tyckte om den.
 
 Emmaus slogan kan man säga är "tillsammans skall vi ha en bättre värld" vilket jag tycket är fint. De skriver såhär på sin hemsida:
" Vårt mål är att jordens resurser ska delas lika och användas på ett sätt som är positivt för både människa och miljö. Vi stödjer människor som själva tagit upp kampen för en bättre tillvaro, främst i Syd men även i Sverige. Våra samarbetsorganisationer finns i Angola, Moçambique, Nicaragua, Palestina och Västsahara. Hit går det överskott vi får genom att driva second hand-butiker. Second hand är vårt sätt att skapa resurser, men återanvändning är också ett mål i sig. En bättre värld är möjlig!"
 
Läs mer på www.emmausbjorka.se
 
Måndag-fredag: 10-19
Lördag: 10-17
Söndag: 12-16
 

Kommentera gärna mina inlägg och skriv vad ni skulle vilja veta mer om eller pysseltips som ni kanske har.
 

2013-10-17
15:34:00

Rhinoceros should be pink! no question!

Nya favvoaffären som inte är secondhand är lätt TGR, finns en på avenyn och en på Kungsgatan. De har massa superbilliga grejer. Mycket inredning, bra-att-ha-grejer, sen mycket man kanske inte behöver som sugrörsglasögon (blev dock rätt sugen på att köpa ändå).
De har även leksaker för en billig peng så jag köpte mig en grå noshörning som fick sig en makeover. Den är i plast så jag (låter väldigt äckligt) skar av ryggen på den med en kniv och målade den med rosa hobbyfärg. Nu ska den användas som kruka eller ljusstake.
Jag kommer nog inhandla en tiger och en elefant också :)
Köpte förresten en limpistol där för ca 25kr. Sååååå billigt! Gå dit!

2013-10-17
14:46:00

Epic pall!
I våras skulle jag och några tjejkompisar ut och äta på en restaurang här i Göteborg och jag minns att jag gick in på restaurangens hemsida för att kolla in stället lite och deras inredning var så cool Riktigt galet färgglad och skarp. Och så minns jag att man kunde skymta två lite skumma pallar i bakgrunden som såg ut som resväskor.
Jag spann vidare på idén och det har vart lite svårt att beskriva min idé för folk. Nu när jag snart flyttar till härliga Majorna så kommer jag bo själv och ha möjlighet att få inreda hur jag vill och använda all plats till bara mina grejer :)
Så jag stack till min favoritsecondhandbutik Heart for peopleo för att  hitta en snygg resväska för en billig peng. Jag hittade en läcker ljusbrun läderväska (riktigt old school) för 30kr. Helt ok pris!! Men jag har tänkt at man skulle kunna använda några gamla stols/pallben att fästa undertill men det lyckades jag inte fynda tyvärr.
Jag bor ju nu i en trea på lindholmen och har inte direkt möjlighet för några byggprojekt som detta så jag släpade med mig resväskan hem till Väbban (Vänesborg) och hoppades at pappa kanske skulle ha något man kunde använda sig av.
Och självklart kan man räkna med den bästa pappan. Han hade precis bytt sängben på en säng i gästrummet så han hade fyra svarta grova ben till övers. Så vi slog våra rätt så kloka huven ihop och höll på en förmiddag med detta projekt.
Pallen blev ganska tung för det är träbalkar och skivor i väskan men fy-y va snygg den är. Köpte ny dator samma helg och tror nästan jag tycker mer om pallen än datorn haha.
Har man en pappa med lite trävirke till övers, fyra sängben, en resväska, en kudde och lite bomullsstoppning så kan man lyckas med mycket!
Tack till mamma för kudden och stoppningen!
 
Älskar förresten att den lilla adresslappen sitter kvar på väskan.
 
Kolla va cool den blev!!
 

2013-10-10
20:40:00

Första inlägget
 
Välkomna till min blogg!
Här är mest ett test för att se hur första inlägget kan se ut. Bilden är från Connct Church secondhandbutik "Heart for people" Här kan man göra grymt många fynd och jag fick den roliga uppgiften att styla entrén lite inför hösten :)
Det är öppet tre dagar i veckan.
mån: 15:00-18:00
ons: 15:00-18:00
lör: 10:00-14:00
Kom och gå loss bland fynden!
 

2013-10-10
20:20:41

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.